Què diuen els astres?

                                      NO VAL LA PENA


  Quan sona el despertador a les set del mati, s’aixeca d’una revolada, es dutxa, es vesteix i marxa d´hora de casa per anar a esmorzar abans d´entrar a la feina, a un bar  a prop de casa i no gaire lluny de la feina.

Pren el seu café amb llet i les seves torrades amb mantega i confitura. En acabar, demana el diari on cada dia llegeix l’horòscop. La Laura se’n fia molt del que li diu.

GEMINIS- Tindràs un dia meravellós, lluirà el sol.

SALUT- La teva salut serà fantàstica, els astres estan al teu favor.

AMOR- Avui és molt probable que trobis la persona adequada per a tu.

AMISTAT- No confiïs gaire en ells, la millor amiga et pot trair. Tot plegat, un bon dia per als del signe. 

Entra al despatx i es troba de cara amb el seu superior, que li clava la gran bronca. Ahir es va oblidar d’enviar uns documents. Comença bé el dia! Poc després, li ve un fort mal el cap, pateix de migranya. Abans de dinar rep la trucada de l’Anton, possible noviet, que li comenta que no por sortir amb ella. Abans de plegar li truca la seva pitjor amiga, li  diu  si es poden veure, fer les paus i tornar a l’amistat.

Tot plegat, no es compleix res del que se li va pronosticar. Decideix que a partir d’ara no llegirà més aquestes bestieses per enredar la gent que se les creu. No val la pena.


Roser Casaramona



FINS AQUÍ HEM ARRIBAT



Cada dia es desperta d'hora, i el primer que fa és mirar, al mòbil, una aplicació a què es va subscriure sense pensar-ho gaire i que ara la fa anar de corcoll.

Dilluns li deia que havia de renovar la seva imatge, així que aprofitant l'hora de dinar es va gastar mig sou en roba innovadora que no li agradava gens ni mica. Sort que dimarts li va dir que havia de treure de la seva vida tot allò que la fes sentir incòmoda, i va tornar tota la roba; ara ja té un val generós d'una botiga que no li agrada per comprar fora de rebaixes.

Dimecres que la seva parella li preparava una gran sorpresa... I tant que la va sorprendre el Bruno, al sopar romàntic que ella havia preparat li va dir que l'enviaven a treballar a Bèrgam, i que ves…, les relacions a distància són difícils..., que és per cuidar-te, perquè no pateixis… i que adeu.

Dijous, que li recomanava gaudir de la cultura, va anar a veure una obra de teatre d'aquestes modernes, amb l'escenari al mig, on veus una estona de cara i altra com pots, i que no va entendre res.

Però avui…, avui li diu que ha de deixar els costums tòxics, i mira, per aquí ja no passa, el cafè no el deixarà. Fins aquí hem arribat. Busca la manera de donar-se de baixa de l’aplicació.


Mercè Escolà



TROBADA



  Som una colla de joves que a les tardes, quan sortim de la feina, ens trobem per prendre un cafè i cadascú explica com li ha anat el dia. La Fina, a qui li agrada llegir el diari a l’hora d’esmorzar i l’horòscop de cada un de nosaltres, ens explica el que ha llegit de cada un, que som dos de Cranc i tres de Capricorn.

Nosaltres ens ho prenem en broma, i a ella no li fa gens de gràcia, de vegades s’enfada i diu:

—Ja no us diré res més—. Però l’endemà ja no hi pensa, i sant tornem-hi!

La Rita, que és molt de la broma, si veu que la Fina triga, ja li diu:

—Fina, avui tinc una trobada amb una dona que diu que em donarà una feina nova, tu que has llegit el meu horòscop, què creus que em dirà?


Carme Vallverdú



CLARIVIDÈNCIA

 

 

  Era la primera vegada que la Consol anava a una consulta de vidència. Havia estat la seva amiga qui la va animar quan ella li confessà la seva falta de il·lusió pel futur. Al principi quan va morir l’Albert, que al cel sia, deia sempre, s’havia agafat la vida d’una altra manera, el pobre era tan ensopit que tot al seu voltant es feia insípid i ella era una dona animada que no podia esbargir-se al seu aire; per això, al principi, amb la novetat del nou estat que li obria la porta de la llibertat, se sentia com una nena amb sabates noves, però el temps havia passant i res nou havia entrat a la seva vida, encara que estava de bon veure, segons li confirmava el mirall, malgrat els setanta-cinc anys que tenia. Una mica grassoneta, es deia, però als homes ja els agrada...

  La vident, vestida amb una túnica blanca i llarga cabellera negra,  barallava les cartes alhora que li preguntava aspectes de la seva vida, que la Consol contestava admirada per l’endevinament que demostrava la professional.

Las cartes van sortir molt favorables: L’Estrella, El Sol, El Judici i sobretot L’Enamorat, que  parlava de passions desbordades que li arribarien aviat.

Des d’aquell moment el somriure ja no li marxava del rostre i cada dia el primer que feia era arreglar-se per rebre l’amor. Les cartes  li van assegurar que aviat trucaria a la seva porta i cada cop de timbre el cor li bategava boig. 

 

Dolors Álvarez



REFLEXIÓ


  Sento parlar d’astrologia i, la veritat, em venen al cap signes del zodíac, horòscops setmanals, anuals, prediccions i més... Ja sé que existeixen astrologies diferents, segons la cultura que les ha desenvolupat. Però jo he de dir en honor a la veritat que aquest tema no m’ha interessat mai, perquè crec molt en la part científica, cosa que, en el tema d’astrologia no té validesa. 

  Molt al contrari del meu criteri, tinc algunes amigues que es moren per una predicció astral. Com he comentat abans, l’astrologia té moltes vessants i algunes deuen ser força interessants. Per tant, penso que a les coses no s’ha de dir un no rotund, sinó reflexionar, pensar, que sempre hi ha un punt de positiu.


Glòria Esteban



UN ERROR


  Mai havia mostrat cap interès per l’Astrologia, encara que la seva amiga, la Núria, sovint li parlava de Susan Miller, l’astròloga estatunidenca més seguida del món. Només a Internet les seves prediccions són llegides cada dia per milions de persones.

  Una tarda de diumenge, avorrida i desanimada, decideix mirar el seu horòscop: Peixos (19 febrer - 20 març), que diu:

“Rebràs el mes amb els estels de la teva part. Gràcies a una amiga tindràs una trobada romàntica inesperada i començarà un nou capítol sentimental en la teva vida. Saturn i Júpiter portaran canvis significatius que afectaran el treball i necessitaràs molta paciència. La situació financera serà motiu d’estrès perquè Mart  està retrògrad i caldrà reorganitzar la deficient situació financera.

Res es va complir, sinó més aviat tot al contrari: l’eclipsi del 10 de febrer va marcar la fi d’una amistat i d’una relació amorosa. Va aconseguir noves metes professionals amb l’ajut de Júpiter, i la lluna plena li va portar un inesperat regal financer.

Incrèdula i desenganyada, l’hi explica a la mare. Ella, rient, li diu que el seu signe no és Peixos, és Aquari (20 gener – 18 febrer), ja que va néixer el 17 de febrer, i la data que consta al DNI, 20 de febrer, es el dia que va ser inscrita al registre de Barcelona.

A partir d’aquell dia es va dedicar a llegir llibres d’Astrologia.”


Maria Teresa Naval



CAL TENIR ELS TEUS ESPAIS


  George Bernard Shaw va dir “La joventut és una malaltia que es cura amb el anys” i jo afegeixo que l’afició o la creença en els horòscops, també.

  Recordo  que quan era jove a algun diari dels que llegia, a la pàgina d’entreteniments, sortia l’horòscop del dia. Jo em mirava el meu i el del noi de torn i si deia coses favorables em posava contenta. Que n’era de bleda!

Aquests dies he tornat a mirar-los i he de dir que he passat una bona estona, més aviat es pot dir que m’he petat de riure. També he de dir, no sé si és una impressió meva, que la forma de redactar-los ha canviat i que n’he trobat  d’humorístics, per exemple, aquest:

“ESCORPÍ: La teva vida intel·lectual pot tenir major protagonisme, com indica la conjunció de Saturn amb la galàxia d’Andròmeda. Això sí, sempre que deixis de veure la televisió. Si no ho fas, no podrà ser de cap manera. És impossible amb la merda de programes que fan. Mira com pastura una vaca, que mola molt més.”

I tres quarts del mateix els més seriosos, per exemple, ¿com he d’interpretar “Has de convèncer la teva parella de la necessitat de tenir els teus espais? Què més voldria jo! Ja fa més de trenta anys que sóc vídua. Em direu que del meu signe hi ha moltes dones que no ho són i necessiten els seus espais, sí, sí, però a mi no se’m compleix.


Magda Ábalos



ASTRÒLOGA PERDUDA


Uns xerraven, els altres jugaven amb l’ordinador i la resta, senzillament, miraven el sostre; tota la redacció estava esperant la predicció astrològica per poder tancar l’edició de la revista setmanal.

La predicció no havia arribat amb la resta de textos dels col·laboradors externs i no aconseguien contactar amb l’astròloga. En una època que no existia internet ni els telèfons mòbils no era tant fàcil localitzar algú, només pel telèfon fix i comptant amb la sort de trobar-la a casa seva. Res, ja ho havien intentat diverses vegades i anaven passant les hores. Tota la revista maquetada, corregida i revisada, a punt per ser enviada a impremta i faltava la secció de “Què ens deparen els astres”. 

En un últim intent van mirar de localitzar l’astròloga que la substitueix per vacances, i que  en una ocasió va tirar les cartes per trobar la valisa d’originals que s’havia perdut en un taxi camí de la impremta. Tampoc van poder parlar-hi.

Quan tot el departament creatiu estava desesperat per poder marxar cap a casa un divendres al vespre i dels redactors ja no en quedava ni un, vam optar per una solució poc ortodoxa, es diu fer un “refregit” . Cada creatiu va redactar la predicció setmanal per al seu propi signe del zodíac seguint l’estil de edicions passades. I així es va publicar. 

Oh sorpresa! Va arribar a la secció de “cartes al director” que un lector estava encantat amb l’últim horòscop, que l’hi havíem encertat de ple.


M. Carme Valios


"Escrit relacionat amb el món de les prediccions astrològiques", proposta de treball d'abril.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris apareixeran després de la revisió