Un passeig per Barcino


Tot va començar quan la Dolors Álvarez ens va parlar de quatre columnes romanes del temple d’August que hi ha a Barcelona, molt a prop de la plaça de Sant Jaume. Són de l’antic temple romà de Barcino, i moltes de nosaltres no les coneixíem.
Vols dir que són al costat de la famosa plaça? 
Us dic que sí replicava la Dolors, entre la plaça de Sant Jaume i la plaça del Rei.
Doncs això ho hem de veure. Quin dia hi podríem anar?
Que us sembla el dia 27 de gener? 
Dit i fet. No totes les del grup varen poder venir, però les que hi podíem anar  vàrem agafar el tren, i cap a la capital.
Va ser un dia de moltes i agradables sorpreses. La primera va ser que la nostra professora, la Montse, s’havia preparat un recorregut pel que queda de les muralles romanes vistes des de fora del perímetre emmurallat. O sigui que vàrem passar per uns carrerons que moltes no havíem vist mai: Baixada de Santa Eulàlia, carrer dels Banys Nous, carrer d'Avinyó. el Pati Llimona...
Són uns carrerons amb un encant especial, plens de botiguetes d’artesania, d’art i de coses molt interessants, com ara aquella pastisseria de les monges de Santa Clara convertida en una cafeteria d’estil romàntic, preciosa. Tot això ho anàvem  trobant entremig de les restes de muralla que encara es conserven. Va ser una segona sorpresa.
Entre nosaltres comentàvem que és molt interessat visitar la nostra ciutat tal com ho fem quan anem a voltar món: Observar, passejar i gaudir de noves perspectives.
La tercera sorpresa va ser trobar les quatre columnes. Sí, en un pati tancat entre alts edificis s’alçaven, espantades i desubicades, aquestes restes d’un temple romà. I és veritat, es troben al carrer del Paradís, el primer carreró a la dreta del carrer del Bisbe, venint  de la plaça de Sant Jaume.
Per acabar, un bon dinar amb una agradable companyia.
Un bon record i un bon dia. Gràcies, Montse.


Maria Àngels Colom





Aquestes dues novel·les poden ser un bon complement per situar-nos a Barcino. 
Bona lectura!

        





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris apareixeran després de la revisió