Parlem amb Pep Coll


El passat dimarts, 6 de maig, a les 18:30 hores, a la Torre del Roser, el grup Escriure en català, juntament amb altres lectors, esperem l’arribada de Pep Coll.
La Marina i l’Anabel, bibliotecàries, presenten l’escriptor, que ha conreat tots els gèneres literaris en prosa: rondalla, conte, novel·la, teatre, guió televisiu i articles per a diaris i revistes.
Ens sorprèn com parla, sense arrogància  ni falsa modèstia, de les seves històries, que semblen sorgir d’un altre temps, basades en bona part en ambients i personatges del món rural pirinenc, com Dos taüts negres i dos de blancs, premi a la crítica catalana de narrativa. Per què  l’interès de recollir i escriure històries i narracions tradicionals de les valls pirinenques? Per salvar-les de l’oblit.
A través de Les senyoretes de Lourdes ens acosta al polèmic fenomen marià. Amb Nius ens transporta a la tragèdia del càmping de Biescas.
Les preguntes se centren sobretot en els seus llibres: El segle de la llum, L’abominable crim de l’Alsina Graels, Els arbres amics, Muntanyes maleïdes. Resulta un plaer deixar-se seduir per les seves paraules, que allarguen els records de la nostra infantesa.
A fora, comença a caure la tarda, però som conscients que el camí de tornada a casa no serà el mateix, ens emportem el desig de saber més, de seguir llegint els seus llibres.
La Montse li lliura el Recull de rondalles que hem fet després de llegir les seves i, que ha preparat amb molta cura.
Jo porto la primera edició (febrer 1992) de la novel·la juvenil Què farem, què direm?, Premi Gran Angular de 1991, comprada per als meus fills. La dedicatòria diu:
Que els minairons del Pallars et portin molta sort, Teresa!!!
Gràcies, PEP COLL!
Maria Teresa Naval



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris apareixeran després de la revisió