Gent normal: ressenya


Gent Normal, la novel·la de Sally Rooney, és una lectura diferent i interessant que ens explica la relació que mantenen el Connnell i la Marianne des de l’institut, on ella és una inadaptada i ell un noi popular, fins després dels estudis universitaris, on canvien els papers sent ell l’inadaptat i la noia una líder. Passen per diferents etapes d’estar junts intermitentment i de tenir altres parelles, sempre sense comprometre’s entre ells i sense qualificar aquesta relació d’amistat i sexe. Al llarg de la història se'ns va revelant que no poden mantenir-se junts però tampoc aconsegueixen ser feliços si estan separats. Són dues persones provinents d’estatus socials diferents i ambients familiars fora dels habituals que tenen en comú ser estudiants brillants.

Amb una estructura que fa salts en el temps i introdueix de manera informal els diàlegs, que delaten una manca de comunicació, i amb les constants reflexions interiors de dubte, l’autora aconsegueix que els protagonistes, tot i ser tan estranys en les seves relacions, empatitzin amb el lector.  

Junt amb personatges secundaris, tracta l’amistat, els sentiments, el sexe, la mala comunicació, la soledat, la depressió, les inseguretats, el poder sobre l’altre, les relacions amb la família, la diferència de classes i fins a on es pot arribar amb el sexe amb diferents tipus de parelles; tot forma un entrellaçat que manté un ritme que enganxa el lector per voler saber més fins al desenllaç, amb un final obert.

Maria Carme Valios

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris apareixeran després de la revisió