Sortides del 2024: Pedralbes i Vic

Pedralbes

El dia 22 de febrer hem anat a passejar per Pedralbes. Hem entrat als jardins del Palau i després hem pujat per l’Avinguda de Pedralbes i ens hem anat detenint davant dels seus edificis singulars, com la Finca Güell, amb la reixa monumental de Gaudí i les moltes cases particulars del Modernisme que hi ha al llarg de l’avinguda. Als carrers propers hem admirar l’església de Montserrat i la torre de Santa Caterina, una antiga masia medieval.

Però el que més ens ha agradat ha estat el monestir de Pedralbes, que hem visitat meravellades. Hem vist un audiovisual sobre els moments principals de la seva història, hem passejat pel claustre, per les cel·les de les monges, en molts casos amb pintures medievals dels artistes més importants del moment. Hem entrat al refectori, a la cuina i a totes les dependències domèstiques. La visita de l’església gòtica ha posat punt i final al passeig. Ara toca dinar a la Casa d’Astúries, i així ho hem fet, molt bé, per cert. Hem passat un dia molt interessant i no ens hem cansat gaire. A veure quan repetim!

Claustre del monestir de Pedralbes

Vic

El dia 3 d’abril de 2014 hem fet una altra sortida, aquesta vegada a Vic. De bon matí, hem anat amb tren de Sant Feliu a L’Hospitalet i allà hem agafat un tren de la línia R3, que al cap de gairebé dues hores ens ha deixat al centre de la ciutat.

Durant el matí hem passejat per tots els carrers i places, començant per la popular plaça Major o del Mercadal. Seguint un codi qr hem pogut observar els llocs més remarcables i conèixer una mica la seva història: el temple romà, el pont romànic de Queralt, les muralles, la Biblioteca Pilarín Bayés i els nombrosos palaus i cases senyorials, sense oblidar les esglésies. Precisament la idea de venir a Vic ha sorgit arran de la lectura de Laura a la ciutats dels sants, de Miquel Llor.

Després de veure tants edificis interessants, hem dinat, i molt bé, al Celler d’en Miquel, a prop de l’estació. Abans, però, hem comprat fuets en una petita botiga, l’amo de la qual ens ha explicat alguns detalls de la història de la ciutat i particularment de l’origen de la plaça del Mercadal. Un altre dia entranyable!

Plaça del Mercadal de Vic


Montserrat Vallès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris apareixeran després de la revisió