Un judici de pedra, Les noies de pagès, Germà: ressenyes


Un judici de pedra
, de Ruth Rendell, traducció de Carles Mengual i Sílvia Alemany, Editorial Males Herbes, 1977, 252 pàgines.

Primera lectura de "Llegir +”   (comentada el 16 de novembre de 2023)


Quan la família Coverdale va contractar com a serventa l’Eunice Parchman, ningú va sospitar que guardava un secret. La vida de la protagonista, una dona aparentment normal, treballadora i respectuosa amb la família Coverdale, es complica davant la incapacitat de resoldre qüestions trivials i quotidianes com saber què diu la nota que li han deixat per fer la compra. El personatge de l’Eunice es va dibuixant al mateix temps que evoluciona la trama; a poc a poc descobrirem com pensa i què és capaç de fer per amagar el secret del seu analfabetisme.  

“L’Eunice Parchman va assassinar la família Coverdale perquè no sabia llegir ni escriure”




Les noies de pagès
, d’Edna O’Brien, traducció d’Aurora Ballester, Editorial Sidillà, 1960, 270 pàgines.

Segona lectura de "Llegir +”   (comentada el 20 de desembre de 2023)


La Caitheleen és una noia introvertida que viu en un petit poble de la Irlanda rural dels anys 50. El pare és un home violent que té sotmesa la mare, sempre preocupada pel marit. Quan la Cait  perd la mare troba refugi en l’amistat de la Baba, una noia extravertida que té un rol dominant en aquesta relació, desigual però sòlida. Juntes rebutgen les normes d’una societat repressiva marcada per la religiositat i el masclisme i emprenen el camí cap a la llibertat.




Germà
, de David Chariandy, traducció de Marc Rubió, Editorial L’Altra Editorial, 2017, 184 pàgines.

Tercera lectura de "Llegir +”   (comentada el 16 de gener de 2024)


El Michael i el Francis son germans i viuen a un suburbi de Toronto, El Park, un lloc que marcarà la seva existència de manera inevitable. La vida no és fàcil en un barri pobre de migrants on la droga, la delinqüència i l'abús de poder imposen unes regles no escrites que s’han de conèixer per poder sobreviure. Amb una mare entregada però absent, s’han d’enfrontar sols a un món hostil i superar les seves pors i inseguretats. El Michael i el Francis són germans de sang però  també ho són de tribu.


Conxita Alcázar


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris apareixeran després de la revisió