Germans, gairebé bessons: ressenya

Aquesta és la tercera novel·la de la Maria Mercè Cuartiella i va tenir el Premi Llibreter 2012.

La novel·la gira a l’entorn de tres personatges centrals: en Joan, l’Ester, la seva germana, i la Raquel, la seva dona. En Joan ha contret un deute de joc amb un company relacionat amb la màfia russa. La quantitat és importat perquè no la té. Ho diu a l’Ester i a la Raquel. La recerca dels diners durant sis dies serveix a l’autora per desenvolupar la relació difícil i complicada entre els tres personatges. Els dos germans arrosseguen un problema des de la infància i això els ha portat a crear-se un món tancat i excloent, en el qual  la Raquel no té cabuda.

Al llarg de sis dies som testimonis de la vida dels  tres personatges centrals i d’altres personatges: familiars, parelles, caps, companys de feina i russos que giren al seu voltant. Sembla que estan units per aconseguir el seu propòsit, aconseguir els diners, però van a la seva, tots sols.

L’estructura de la novel·la t’enganxa. Sis dies, sis capítols. Un compte enrere escrit amb un ritme àgil i dinàmic, excepte quan es recrea en el problema de la infància del Joan i l’Ester. 

El final de la novel·la sorprèn, però si reflexiones sobre el caràcter dels protagonistes, penses que és el que tocava.  


Magda Ábalos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris apareixeran després de la revisió