Cançó de la plana: ressenya

 Tercera lectura de "Llegir +"

Cançó de la plana, de Kent Haruf
Edicions del Periscopi, 2017, 380 pàg.
Traducció de Marta Pera Cucurell
(comentat el 14 de febrer de 2023)

El llibre ens parla de la vida de diverses persones que viuen a Holt, petit poble de Colorado. Un professor que es fa càrrec en solitari de la vida dels seus fills en separar-se de la dona, una adolescent embarassada a qui la mare fa fora de casa, que tira endavant amb l’ajut de dos germans d'edat avançada, grangers solitaris de la zona, a qui transforma la vida, una professora que viu amb el pare malalt i dona tot el suport a la noia.
   Tots ells acaben interactuant i ens reflecteixen la vida quotidiana de tal manera que no hi ha una única història, són diferents cares de la vida amb un escenari comú. A poc a poc, amb un llenguatge planer però acurat, ens va fent entrar en la vida dels personatges carregats d’humanitat, i ens mostra de ben a prop situacions conflictives del món real, com la solitud, la tristesa, el desemparament, la incertesa i també la  bondat, la tendresa, la solidaritat i la generositat. Vas descobrint les històries i els personatges, i acabes immers en la vida del poble a qui l’autor dedica l’últim capítol arrodonint el relat
  M’ha agradat molt, tant per l'argument i les emocions que transmet, com per la manera d'enfocar els diferents temes, que et té atrapat dins del llibre i et fa desitjar que no s’acabi.


                                                                        Mercè Escolà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris apareixeran després de la revisió