Cançó de la plana: ressenya

 Tercera novel·la de "Llegir +"

Cançó de la plana, de Kent Haruf
Edicions del Periscopi, 2017, 380 pàg.
Traducció de Marta Pera Cucurell

El llibre ens parla de la vida de diverses persones que viuen a Holt, petit poble de Colorado. Un professor que es fa càrrec en solitari de la vida dels seus fills en separar-se de la dona, una adolescent embarassada a qui la mare fa fora de casa, que tira endavant amb l’ajut de dos germans d'edat avançada, grangers solitaris de la zona, a qui transforma la vida, una professora que viu amb el pare malalt i dona tot el suport a la noia.
   Tots ells acaben interactuant i ens reflecteixen la vida quotidiana de tal manera que no hi ha una única història, són diferents cares de la vida amb un escenari comú. A poc a poc, amb un llenguatge planer però acurat, ens va fent entrar en la vida dels personatges carregats d’humanitat, i ens mostra de ben a prop situacions conflictives del món real, com la solitud, la tristesa, el desemparament, la incertesa i també la  bondat, la tendresa, la solidaritat i la generositat. Vas descobrint les històries i els personatges, i acabes immers en la vida del poble a qui l’autor dedica l’últim capítol arrodonint el relat
  M’ha agradat molt, tant per l'argument i les emocions que transmet, com per la manera d'enfocar els diferents temes, que et té atrapat dins del llibre i et fa desitjar que no s’acabi.


                                                                        Mercè Escolà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris apareixeran després de la revisió