Misteri a Deià: ressenya


 Misteri a Deià, de Xavier Moret, Ed. Empúries, 2022, 344 pàgines


Aquesta novel·la policíaca és la sisena entrega que l’autor dedica al detectiu Max Riera. L’acció transcorre a Mallorca i això permet al lector fer un viatge per les seves platges i racons, per la seva gastronomia i per la vida de personatges com Robert Graves o Agatha Christie, que formen part d’aquest paissatge.

Na Maria Margalida Alcover de Saforteza, una Senyora de Mallorca, contracta els serveis del detectiu Max Riera per esbrinar la misteriosa desaparició d’un jove poeta ucraïnés que viu aïllat en una cova que ella li ha cedit. Amb la col·laboració del seu inseparable amic, el periodista Roc Duran, Max Riera inicia la investigació partint d’una única pista: l’obsessió del jove per l’obra de Robert Graves. El detectiu conversa amb diferents personatges sobre temes molt variats, parla de poesia, de música, d’arquitectura, de política, de gastronomia… i acaba lligant el cas amb l’apassionant món de l’art. 

És una història d’intriga que diverteix i divulga a parts iguals, una fórmula que barreja amb èxit la trama de ficció amb apunts sorprenents que retraten la vida i l’obra de personatges reals.


Conxita Alcázar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris apareixeran després de la revisió