Sang a la neu: ressenya

Sisena lectura de ¨Llegir +¨


Sang a la neu, de Jo Nesbø, traducció de Laura Segarra Vidal, Proa, 2020

(comentat el 16 de maig de 2023)

 (Novel·la  de la sèrie Sicaris d’Oslo, de l’autor noruec, també periodista, economista, cantant..)

A Oslo, el fred hivern de 1975, Olav Johansen, un assassí a sou que es mou en el món de les màfies, rep l’encàrrec del seu cap de matar la seva dona. Però tot es complica i es troba perseguit per dues bandes rivals molt perilloses, fins a arribar a un final impactant i emocionant a la vegada que deixa el lector amb un regust agredolç.

El protagonista és el centre de la novel·la. Es tracta d’un sicari atípic que cau bé al lector: no li agrada la violència gratuïta, ni maltractar les dones, ni abusar dels més dèbils, té un passat familiar molt trist i porta una vida ordenada (si obviem la seva “professió”, és clar). A més, té tendència a ajudar les dones desvalgudes i facilitat per enamorar-se a primera vista, cosa que li porta problemes, com és d’esperar en la seva feina. 

La novel·la és un thriller pur amb molta acció, narrat en primera persona, amb un estil visual i directe, característic de l’autor, i amb un sentit de l’humor una mica negre. Peró també tracta temes profunds i atemporals, com l’amor, els traumes del passat, la compassió pels febles o la recerca del sentit de la vida.

És una novel·la molt interessant, una història breu però intensa d’amor i mort.


Montserrat Vallès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris apareixeran després de la revisió