Olives picants: ressenya

 


Olives picants ens parla de tres dones en el mateix moment social i temporal però en situacions i amb vides molt diferents.
  La Maria Encarnació, de seixanta-cinc anys, vídua, té una bacallaneria on centra la seva vida i es relaciona amb un grup d'amigues amb qui berena a la granja del barri, i en un moment determinat, gràcies a internet, descobreix un món en el qual troba el que sembla que li va faltar a la seva joventut i s´hi tira de cap.

La Rut, la mestra de primària, pudorosa i insatisfeta que intenta amb poc èxit entrar en el món del sexe, les emocions i la parella. Al final sembla que si bé la història que ens expliquen no li dona el que busca  sí que li obre la porta a una nova manera de viure

Finalment la Muriel, la més decidida, la més atrevida, la més independent. Però a qui la vida ha colpejat amb una greu malaltia del seu fill que la fa tornar endarrere i buscar el pare de la criatura, amor casual d'una nit d'estiu, i amb qui torna a connectar passats els anys, tot i que li havia dit que mai li demanaria res.

Tres homes, que descriu amb pinzellades, com de passada, perquè no són protagonistes de les històries. Tres estereotips molt ben definits. El Fabián, el vividor espavilat que desperta sentiments que la Maria Encarnació tenia amagats, i que ell aprofita per fer-ne el seu negoci. El Josep Maria, personatge molt típic, del qual tothom en coneix un o més exemplars, si bé, penso, que potser tant ell com la Rut pertanyen a una època una mica anterior, tot i que el llibre es va escriure el 2012.

Finalment el Gaspar, que també és el retrat d'un moment social que, aquest sí, ha perdurat més en el temps. I els personatges secundaris, el Bruno, les amigues de la Maria Encarnació, l’Íngrid, la mare de la Rut, molt ben descrits i introduïts en el context.

Utilitza un llenguatge molt actual i descriptiu, amb humor i ironia, i sap descriure les situacions quotidianes amb habilitat i detalls del món real que ens apropen als personatges.

El llibre m'ha semblat divertit, fresc, actual i innovador. He rigut molt. Crec que és una autora per repetir.


Mercè Escolà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris apareixeran després de la revisió